Babymassage

Babymassage & baby-yoga

Babymassage

Bij het masseren raak je je baby met aandacht en respect aan. Aangeraakt worden is naast voeding en slaap een levensbehoefte van een baby. Voor een baby is het een hele grote overgang van lekker warm in de buik naar “de grote wereld.” Door aanraking voelt de baby geborgenheid en veiligheid net als in de buik. De massage zorgt ervoor dat er oxytocine vrijkomt bij zowel jou als je baby. Met babymassage versterk je de band met je baby, je leert je baby beter kennen en de baby leert zichzelf en zijn lichaam kennen. De spieren van de baby worden versterkt en gewrichten worden soepeler, de massage zorgt voor bevordering van motoriek, ademhaling, spierontwikkeling, doorbloeding en spijsvertering. Je baby slaapt na de massage vaak dieper en rustiger en het heeft een positief effect op het immuunsysteem.

Daarbij biedt de babymassage een fijn contactmoment samen met je baby. Samen ontspannen en genieten met je baby.

Baby-yoga

Op een rustige en liefdevolle manier voer je spelenderwijs bewegingen, liedjes en versjes met je baby uit. Door baby-yoga leren baby’s zich te ontspannen en met stress om te gaan. Ook stimuleert het de doorbloeding en de spieren worden soepel.

Daarnaast zorgt baby-yoga voor een fijne verbinding met je baby. Je doet het samen. Samen in beweging met ontspanning en plezier.

Werkwijze

Tijdens de groepscursus leer je stap voor stap de massagetechnieken toe te passen bij je baby. De groepscursus bestaat uit vier lessen van 1 tot 1,5 uur. De sfeer is ontspannen. Er zijn maximaal vier ouders met baby. De massagetechnieken worden afgewisseld met yoga-oefeningen voor je baby. Elke les komt er een bepaald onderwerp aan bod waar we wat dieper op ingaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn: dragen/tillen, prikkelverwerking en slaaprituelen. Kijk in de agenda wanneer de volgende cursus gepland staat.

Wil je eerst eens kennis maken met babymassage of vind je 4 lessen net wat teveel? Doe dan mee aan een groepsworkshop babymassage & baby-yoga. Elke workshop worden er andere massagetechnieken aangeleerd en staat er een ander thema centraal. Je kunt er dus zelf voor kiezen om één of meerdere workshops te volgen. Kijk in de agenda wanneer de workshops gepland staan.

Een privécursus is ook mogelijk. Ik kom dan bij je thuis in je vertrouwde omgeving. Heb je een specifieke vraag, dan kan ik de cursus hierop aanpassen. Dit is ook mogelijk met beide ouders tegelijk.

Heb je een vriendin of iemand anders in je naaste omgeving die ook een baby heeft, dan is de duo cursus zeker aan te raden. Deze kan plaatsvinden bij één van jullie thuis maar ook bij mij in de praktijk. Leuk en gezellig om samen te doen!

Voor wie

De cursus babymassage met yoga volg je samen met je baby. Dit kan vanaf 6 weken na de geboorte tot en met een leeftijd van ongeveer 8 maanden.

Babymassage is voor alle baby’s fijn, maar kan ook zeker geschikt zijn voor baby’s die te vroeg geboren zijn, baby’s met een voorkeurshouding en baby’s die veel huilen en/of overstrekken.

Tarieven

Groepsworkshop babymassage & baby-yoga

€35,00

Elke workshop worden er andere massagetechnieken aangeleerd. Je kunt er dus zelf voor kiezen om 1 of meerdere workshops te volgen.

Inclusief flesje massageolie, koffie, thee en wat lekkers.

Groepscursus babymassage & baby-yoga

€125,00

Vier lessen van ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Inclusief flesje massageolie, koffie, thee en wat lekkers.

Privé workshop babymassage & baby-yoga

€65,00*

1 les van ongeveer 1 uur.

Inclusief reader en flesje massageolie.
Cursus eventueel afgestemd op specifieke vragen.

Privé cursus babymassage & baby-yoga

€145,00*

Drie lessen van ongeveer 1 uur.

Inclusief reader en flesje massageolie.
Cursus eventueel afgestemd op specifieke vragen.

Bofkontjes pakket compleet

€250,00*

– Telefoongesprek
– Twee consulten
– Les babymassage aangepast op jullie gezin
– Draagconsult

* exclusief reiskosten €0,25 per km (vanaf 10 km)

Reviews

Ik heb er enorm van genoten op een andere manier contact te maken met mijn kind. Doordat Emmy veel ruimte laat voor de cursisten om iets te vertellen of in te brengen ontstaat er een ontspannen sfeer. Het zijn hele kleine en ‘simpele’ oefeningen die ik thuis ook kan doen!

Liewe, moeder van zoon (11 weken), Privé workshop

Fijn om een momentje samen met je baby te hebben en hierbij samen op ontdekking te gaan.

Linda, moeder van dochter (7 maanden), Groepsworkshop

Het was een rustige ontspannen ochtend. Het huishouden met 2 jonge kindjes is af en toe hectisch, op deze manier had ik even quality time met de jongste.

Willeke, moeder van zoon (2 maanden), Groepsworkshop

Het is een fijne cursus waarin je echt even qualitytime hebt met je kindje. Je leert goede technieken die door de kaarten als naslagwerk goed thuis uit te voeren zijn.

K., moeder van dochter (3 maanden), 4 weekse groepscursus

Heel leerzaam en ook fijn om mede moeders te ontmoeten.. Het heeft er voor gezorgd dat ik de technieken goed weet te gebruiken zodat ik meer rust kan brengen bij mijn zoon. Hij geniet van de meeste technieken.

A., moeder van zoon (3 maanden), 4 weekse groepscursus