Babycoach-coaching

Coaching en begeleiding

Je baby is geboren. Je verwacht misschien een leuke, fijne tijd, maar soms gaat het niet allemaal zoals je verwacht. Misschien huilt je baby veel, is je baby onrustig, wil je baby alleen maar bij jou zijn, drinkt je baby slecht, valt je baby moeilijk in slaap of doet je baby alleen maar hazenslaapjes. Dit zijn enkele voorbeelden van gedrag dat een baby kan laten zien.

Als babycoach kan ik bij deze en nog vele andere vragen ondersteunen. Samen gaan we onderzoeken wat de oorzaak is van het gedrag dat je baby laat zien zodat je jouw baby leert begrijpen. Samen gaan we kijken naar wat werkt en fijn voelt voor de baby en voor jullie. Samen op weg naar balans in jullie gezin!

Werkwijze

 • Als ouder neem je contact met mij op. Dit kan per e-mail, via WhatsApp, telefonisch of via het contactformulier. Ik reageer altijd binnen 2 werkdagen.
 • Na het eerste contact volgt er een vrijblijvend telefoongesprek waarin ik je meer informatie geef en wordt er eventueel een afspraak gemaakt voor een consult. Dit proberen we op korte termijn te plannen zodat je snel geholpen kunt worden.
 • Consult
  Voor een consult kom ik naar jullie toe. Ik stel vragen en luister naar jullie verhaal. We proberen om een compleet beeld te krijgen van de baby. Ik ondersteun jullie om nieuwe inzichten te krijgen, jullie baby beter te leren begrijpen en geef praktische tips en informatie waarmee jullie direct verder kunnen. Een consult duurt ongeveer 1,5 uur.
 • Vervolgconsult(en:)
  In een vervolgconsult gaan we verder in gesprek over de hulpvraag of vragen. Ik bied geen adviezen of oplossingen, maar in de gesprekken gaan we samen op zoek naar de oorzaak van de signalen die de baby laat zien, naar wat de baby nodig heeft en wat jullie als ouders nodig hebben. Zo komen jullie vaak zelf tot een oplossing waar jullie verder mee kunnen. Als het nodig is volgt er nog een vervolgconsult. Een vervolgconsult duurt 1 tot 1,5 uur.
 • Het aantal consulten verschilt per gezin.
 • Telefonisch consult:
  Na de gesprekken hebben we nog een telefonisch consult. Hierin wordt er besproken hoe het nu gaat of er nog vragen zijn en hoe jullie de coaching ervaren hebben.

Tarieven

Het eerste telefonische contactmoment is altijd gratis en vrijblijvend.

Als ouder kun je kiezen voor losse consulten of een van de Bofkontjes babycoach-pakketten. Met deze pakketten ben je voordeliger uit. Deze zijn altijd nog uit te breiden met extra consulten, mocht dit nodig zijn.

Bofkontjes babycoach-pakket 

€165,00*

– Telefoongesprek
– Twee consulten
– Telefonisch consult

Bofkontjes pakket compleet 

€250,00*

– Telefoongesprek
– Twee consulten
– Les babymassage aangepast op jullie gezin
– Draagconsult

Los consult

€75,00*

Telefonisch consult

€30,00

– Telefonisch consult van 30 minuten

* exclusief reiskosten €0,25 per km (vanaf 10 km)

Welkom Baby

Workshops

Welkom baby

Deze leuke workshop is voor aanstaande ouders of ouders met een pasgeboren baby zodat jullie een fijne start kunnen maken.

In deze workshop word je voorbereid op de komst van je kindje. Je krijgt een realistisch beeld van de eerste maanden met je baby, veel kennis over onder andere huilen, voeden, slapen en praktische tips en tools waar je direct mee aan de slag kunt.

Kosten: €49,50 per stel. Kijk voor data in de agenda.

Heb je interesse in een workshop, informatieavond of presentatie op locatie of online? Neem dan vrijblijvend contact op over de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de volgende onderwerpen: huilen, prikkels, slaap en voeding, hechting.

Reviews

De coaching was in eerste instantie een beetje wennen qua werkwijze. Je wordt als ouders door middel van vragen bewust gemaakt van de manier waarop je met een probleem rondom je kleintje omgaat. Hierbij wordt ook gekeken naar het verleden en welke normen en waarden je zelf meegekregen hebt. Door deze info kom je samen tot actiepunten en voel je je echt gesteund. Wij hebben het ervaren als zeer helpend en ook nu nog gebruiken we de tips regelmatig.

Simone, moeder van dochter (1,5 jaar), Bofkontjes babycoach-pakket

In grote lijnen wist ik wel dat er verschillende soorten huilbuien kunnen zijn bij baby’s. Maar nu werd de “babytaal” besproken en kon ik het echt terug reflecteren in de praktijk met J. Veel herkenningspunten. De communicatie onderling met andere mama’s was erg fijn maar daarbij natuurlijk vooral de ondersteuning en aanvulling van Emmy.

Nimbly, moeder van dochter (3 maanden), Online workshop, waarom huilt een baby?

Wij hebben de coaching als prettig ervaren. Door ons over bepaalde onderwerpen wat anders na te laten denken zijn we samen met Emmy tot bepaalde oplossingen gekomen. Emmy heeft ook wat kleine tips gegeven die toch altijd prettig zijn, en een extra aanvulling waren over dingen die we nog niet wisten.

A. Moeder van zoon (6 weken), Bofkontjes babycoach-pakket

Een hele duidelijke en overzichtelijke presentatie met veel voorbeelden en ervaringen. Er even bij stil staan hoe we kinderen benaderen en verzorgen op de groep.

Corina, pedagogisch medewerkster, Online workshop, waarom huilt een baby?

Snel contact, goed overleg, voelde me gehoord. Het gaf rust, je kan soms de situatie/gedrag niet veranderen. Maar je kan er wel anders naar kijken en dat kan meer rust geven.

M. Moeder van dochter (10 weken), Bofkontjes babycoach-pakket

Deze gemoedelijke workshop hebben we als heel prettig en realistische ervaren. We wilden geen uitgebreide workshop volgen, maar deze korte en krachtige workshop sprak ons erg aan. En jawel hoor, door Emmy hebben we veel geleerd over de zwangerschap, kraamtijd en de eerste tijd van je kindje. Emmy gaf veel praktijkvoorbeelden die herkenbaar maar ook nieuw zijn. In onze kraamweek herkenden we meteen veel dingen uit de workshop en konden we de tips toepassen. Hierdoor kregen we al snel regelmaat en rust. Kort gezegd: een aanrader.

Davy en Marloes, Workshop, Welkom Baby