Draagconsulent

Draagconsulent

Je baby ergonomisch dragen heeft veel voordelen. Zo is het goed voor de hechting. Je bent dicht bij je baby en kan daardoor snel reageren op de signalen die je baby geeft. Daarnaast is dragen ook goed voor de fysieke ontwikkeling en een heel groot voordeel voor jezelf, je hebt je handen vrij terwijl je je baby draagt. Als je kindje last heeft van reflux of krampjes is dragen ook erg fijn!

Bij ergonomisch dragen respecteer en ondersteun je de natuurlijke houding van je kindje.

Draagconsulent-Bofkontjes-Bergen

Soorten dragers

Je kunt als je ergonomisch wil dragen kiezen uit verschillende soorten dragers.

  • Geweven draagdoek, met een geweven doek je kun je dragen op je buik, heup of rug. De geweven doek kun je gebruiken vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd. De geweven doeken zijn er in verschillende lengtes. Afhankelijk van je eigen postuur en de knoop die je gaat gebruiken kies je de lengte.
  • Rekbare draagdoek, hiermee draag je op je buik. Deze doek is ook geschikt vanaf de geboorte.
  • Ringsling, hiermee draag je op je heup. Deze is ook te gebruiken vanaf de geboorte maar zeker ook nog voor peuters en kleuters.
  • Mei tai/meh dai, deze drager heeft een rugpand met daaraan twee heupbanden en twee schouderbanden. Deze banden knoop je. Mogelijk vanaf de geboorte en voor langere tijd te gebruiken (ligt wel aan het soort). Je kunt hiermee buik, heup en rugdragen.
  • Half-buckle draagzak
  • Full-buckle draagzak

Werkwijze

  • Wil jij graag ergonomisch dragen? Neem dan contact met mij op. Dit kan per e-mail, via WhatsApp, telefonisch of via het contactformulier. Ik reageer altijd binnen 2 werkdagen.
  • Tijdens een vrijblijvend telefoongesprek kijken we wat jouw wensen zijn. Welke knoop wil je leren? Waar wil je mee dragen? Wil je op de buik, op de rug of op de heup dragen? Of heb je al een doek of drager die je graag wil gaan gebruiken? Heb je nog geen idee dan leg ik je tijdens het telefoongesprek de verschillen en voor en nadelen uit zodat je daarna kunt aangeven wat je voorkeur heeft. We maken een afspraak voor een consult.
  • Het draagconsult kan plaatsvinden bij mij in de praktijk, maar ik kom ook graag naar jou toe. Ik leer jou een knoop of draagzak te gebruiken en leg je uit waar je op moet letten. Je gaat de knoop leren met een “draagpop”. Een draagpop heeft hetzelfde gewicht als een baby. Als je de techniek goed beheerst, ga je jouw baby pas in de draagdoek of draagzak knopen. Na dit consult kun je zelf vol vertrouwen je kindje dragen!
  • Als je bij mij een consult hebt gevolgd en later toch nog vragen hebt, of graag wil dat ik nog een keertje meekijk, dan mag je me altijd een foto sturen of even langskomen.
Draagconsulent-Bofkontjes-Bergen

Tarieven

Draagconsult 

€70,00*

Draagconsult voor 1 persoon.
Duur: ongeveer 1,5 uur.

Duo consult 

€90,00*

Draagconsult voor 2 personen. Te volgen samen met je partner of bijvoorbeeld een vriendin.
Duur: ongeveer 2 uur

Pasconsult

€45,00*

Pasconsult voor 1 persoon. Tijdens dit consult gaan we samen op zoek welke draagzak bij jou en je kindje past en leer ik je deze goed te gebruiken.
Duur: ongeveer 1 uur.

Kort consult

€22,50*

Uitleg en afstellen draagzak
Overige draagvragen
Duur: 30 minuten.

Bofkontjes pakket compleet

€250,00*

– Telefoongesprek
– Twee consulten
– Les babymassage aangepast op jullie gezin
– Draagconsult

* Exclusief reiskosten €0,25 per km (vanaf 10 km)
* Consulten zijn mogelijk bij mij in de praktijk of bij jullie thuis. Als ik naar jullie toekom vraag ik een extra toeslag van €10,00.

Heb je andere wensen of vragen stuur me gerust een berichtje dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Draagdoekconsulenten.

Reviews

Ik vond het consult erg duidelijk en informatief. Ik heb geleerd dat een draagzak niet altijd even ergonomisch is als aangegeven en een draagdoek niet ingewikkeld hoeft te zijn.

A. met dochter (5 weken), Draagconsult

Interessant om te zien wat er bij komt kijken voordat je je kindje veilig kan gaan dragen. Het is even oefenen, maar met behulp van de duidelijke uitleg gaat dat wel goed komen. Hopelijk gaan we er volop gebruik van maken, de kleine vond het in ieder geval erg fijn.

Nienke en Patrick met zoon (2 maanden), Draagconsult