Gastouderopvang

Bofkontjes babypraktijk Gastouderopvang

Kleinschalige opvang in een veilige en liefdevolle omgeving

Gastouderopvang Bofkontjes vindt plaats bij ons in huis. Het is kleinschalig, maximaal 5 kinderen per dag. Voor de opvang is een aparte ruimte veilig en kindvriendelijk ingericht en door de GGD goedgekeurd. Hierbij is ook een slaapkamer en wc voor de kinderen. Er is voldoende speelgoed voor elke leeftijd aanwezig en buiten is een fijne tuin om te spelen.

Bofkontjes is op maandag, donderdag en vrijdag geopend voor kinderen van 0-4 jaar. Het adres is Lijsterstraat 19 in Bergen.

Ben je op zoek naar gastouderopvang? Informeer naar de mogelijkheden.

Visie

In mijn opvang wil ik een veilige basis bieden, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ik kijk naar het kind en zijn behoeftes. Mijn uitgangspunt is dat ieder kind zich hier thuis voelt.

Bofkontjes Gastouderopvang

Dagindeling

Hoe ziet een dag bij Bofkontjes eruit?

Geen dag is hetzelfde. Het dagritme en activiteiten worden dan ook aangepast aan waar de kinderen op dat moment behoefte aan hebben. Wel heb ik iedere dag een vaste structuur, met momenten die iedere dag terugkomen. Deze voorspelbaarheid geeft kinderen een gevoel van veiligheid en herkenning. Een gemiddelde dag ziet er ongeveer zo uit:

Begin van de dag
De kinderen worden gebracht. Er is voldoende ruimte voor de overdracht en afscheid. De kinderen gaan dan lekker spelen.

Tafelmoment
Als alle kinderen er zijn, gaan we aan tafel om lekker fruit te eten en wat te drinken. Als het fruit op is, lezen we gezamenlijk een boekje of zingen we liedjes.

Spelen
Als we van tafel zijn, gaan we (buiten)spelen, wandelen, knutselen, puzzelen of vrij spelen. Dit is per dag verschillend. Ik kijk waar de kinderen behoeften aan hebben.

Tafelmoment/lunch
We eten samen boterhammen aan tafel. De wat oudere kinderen mogen zelf hun boterhammen smeren.

Rustmoment
Als de buikjes vol zijn, hebben we een rustmoment. De kinderen die een middagslaapje doen gaan naar bed. De kinderen die niet slapen, rusten even op de bank en gaan daarna vaak even puzzelen, een boekje lezen of we doen samen een spelletje.

Tafelmoment
Als alle kinderen weer wakker zijn, gaan we aan tafel om wat te eten en te drinken. Een koekje of nog wat fruit. Hierna lezen we ook weer een boekje of zingen we liedjes.

Spelen
Als we van tafel zijn, gaan we (buiten)spelen, wandelen, knutselen, puzzelen of vrij spelen. Dit is per dag verschillend. Ik kijk waar de kinderen behoeften aan hebben.

Einde van de dag
Jaaa, daar is papa of mama weer na een fijne dag bij Bofkontjes. De kinderen worden opgehaald. Er is voldoende tijd voor de overdracht.

Ons doel is om iedere dag minimaal 1 keer per dag naar buiten te gaan maar het liefst zoveel mogelijk.

Ik werk met thema’s, bijvoorbeeld: de seizoenen en feestdagen. Tussendoor heb ik nog andere thema’s. Deze heb ik niet van te voren vast liggen, maar ik kijk wat er op dat moment leeft bij de kinderen en daar speel ik op in. Voor elk thema halen we passende boekjes bij de bibliotheek.

We maken ook regelmatig uitstapjes, lekker er-op-uit.

Bofkontjes Babypraktijk Gastouderopvang

Opvang baby’s

In de opvang zijn maximaal twee baby’s per dag. Hierdoor is er genoeg persoonlijke aandacht voor de baby’s. Ik volg de routine van de baby en de wensen van de ouders (voor zover dit mogelijk is). Ik maak gebruik van een draagdoek/draagzak (indien ouders hier toestemming voor geven). Verder heb ik een box en een babyhangmat waarin de baby heerlijk kan ontspannen. Ik houd rekening met de hoeveelheid prikkels. Verder bied ik speelgoed aan dat past bij de ontwikkelingsfase. Omdat ik een opleiding heb gedaan tot babycoach, heb ik veel kennis over baby’s dat zeker ook van pas komt bij mijn werk als gastouder.

Wennen

Alle nieuwe kindjes mogen twee keer kosteloos komen wennen. Het kindje komt dan twee keer drie tot vier uurtjes wennen.

Openingstijden

Gastouderopvang Bofkontjes is iedere maandag, donderdag en vrijdag geopend van 7:00 tot 18:00. Mocht je eerder of langer opvang nodig hebben overleg dit even. Vaak is dit mogelijk.

Op de volgende dagen is de opvang gesloten in verband met feestdagen, vakanties of vrije dagen:

19 juni t/m 1 november – zwangerschapsverlof

Tarieven

Het tarief voor de opvang is vanaf januari 2022 €6,75 per uur, exclusief bureaukosten.

Dit is inclusief:

  • Fruit(hapjes)
  • Brood en beleg
  • Drinken
  • Tussendoortjes
  • Luierdoekjes
  • (Zo nodig) sudocreme, bepanthen, zonnebrandcrème

Dit is exclusief:

  • Luiers
  • Flesvoeding
  • Groente hapje
  • Eventueel dieetvoeding

Ik sta in het Landelijk Register Kinderopvang en ben aangesloten bij een gastouderbureau. Dit wil zeggen dat ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag.

LRKP- nummer: 263549185

Bofkontjes Gastouderopvang

Gastouderbureau

Het gastouderbureau waar ik bij aangesloten ben is: Zorg Voor Mijn Kind.

Voor meer informatie en tarieven van het gastouderbureau: https://zorgvoormijnkind.nl/

Reviews

Wat is onze dochter toch een Bofkont dat ze bij Emmy mag komen spelen! En haar grote zus heeft 4 jaar bij Emmy mogen spelen! We zijn super tevreden over Emmy als gastouder! De rust en gezelligheid die ze met de kinderen heeft is ontzettend fijn! Iedere week heeft ze een leuk dagprogramma bedacht voor de kinderen, meestal aan een thema gekoppeld. Onze kids gaan altijd graag naar Emmy toe en komen met een big-smile terug!

Daphne, moeder van dochter (3 jaar)

Een liefdevolle gastouder die gevarieerde activiteiten aanbiedt. Ons kindje gaat graag spelen bij de Bofkontjes met Emmy en de andere kinderen. Vol trots komt ze thuis met gezellige verhalen of knutselwerkjes. Je draagt je kostbaarste bezit af aan een deskundige ervaren gastouder. Ons kindje gaat nu bijna naar de basisschool en kijkt terug op een fijne en leerzame speeltijd bij de Bofkontjes!

Sandra, moeder van dochter (3 jaar)

Een fijne gastouder waardoor onze dochter, en voorheen onze zoon, alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen en ook nog te spelen met andere kinderen. Zit je met een probleem dan helpt onze gastouder graag daarin nog even mee.

Ankie, moeder van dochter (3 jaar)

Wij zijn erg tevreden over gastouderopvang Bofkontjes. Emmy is actief betrokken. Werkt veel met thema’s en geeft een goede invulling aan de dag voor de kindjes. Emmy is lief, betrouwbaar en oprecht.

Nimbly, moeder van dochter (4 maanden)

Een zeer lieve gastouder, die zielsveel van haar werk houdt, de kindjes zijn daar op de juiste plek en wij kunnen niet zonder de Bofkontjes. Onze kinderen ontwikkelen zich sneller door Emmy!

Myke, moeder van zoon (3 jaar) en dochter (1 jaar)

Veel leuke activiteiten en het werken in thema’s. Schone rustige omgeving. Vriendelijke lieve zorgzame gastouder. Veel buiten. Top communicatie.

Claudia, moeder van zoon (3 jaar)
Bofkontjes Gastouderopvang