Cookies & Privacy

Cookies

Op Bofkontjes-Bergen maken we gebruik van cookies. Niet de cookies die je kunt eten, maar kleine (tekst)bestandjes die door jouw browser worden opgeslagen wanneer je een website bezoekt. Zo ook Bofkontjes. De informatie die wij verzamelen, wordt bij een volgend bezoek naar ons teruggestuurd. Zo kan de website je herkennen.

Waarom?

Heel simpel! Cookies zorgen ervoor dat de website snel is en je onze website veilig kunt bezoeken. De cookies zorgen er ook voor dat wij kunnen zien hoe de website wordt gebruikt en hoe wij Bofkontjes-Bergen kunnen verbeteren. Daarnaast kunnen cookies van onszelf of van derden worden gebruikt om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Dit is niet uniek! Andere websites dan Bofkontjes- Bergen plaatsen ook een cookie in jouw browser. Het is dus belangrijk dat jij aangeeft of je dat wel wilt.

Verschillende soorten cookies

Wist je dat er verschillende cookies zijn? Wij gebruiken de volgende:

  • Funtionele cookies
  • Google Analytics en Jetpack
  • Social media
  • Tracking Cookies

Funtionele Cookies:

Deze cookies zijn noodzakelijk om de website te laten werken, vandaar de naam ”functioneel”. Zonder deze cookies kun je niet inloggen en worden sommige (of alle) voorkeuren niet bewaard. Mocht je denken: dat maakt me niets uit, dan is het verstandig om jouw cookies uit te zetten.

Google Analytics & Jetpack

Om de effectiviteit (en kwaliteit!) van Bofkontjes-Bergen in de gaten te houden, gebruiken we Google Analytics en Jetpack. Zo kunnen we zien hoe de website wordt gebruikt en hoe we Bofkontjes-Bergen kunnen verbeteren. We hebben geen bewerkersovereenkomst met Google. Dit betekent dat Google de gegevens niet voor eigen doeleinden gebruikt. Wel zo netjes.

Social Media

Met de knoppen van bijvoorbeeld Facebook, kun je onze artikelen of pagina’s delen op social media. En dat waarderen we ontzettend! Toch is het belangrijk om te weten, dat er door te delen cookies worden geplaatst door social media. Deze cookies bevinden zich in de code in de social media knoppen. Wij hebben daar helaas geen invloed op, het is daarom aan te raden de privacyverklaringen van jouw social media accounts eens in de zoveel tijd door te nemen. Je kunt zo zien wat er gebeurt met de cookies die zijn verzameld.

Tracking Cookies

Kijk, en nu wordt het spannend: tracking cookies. Dit zijn de stomste van allemaal en wij vragen jouw toestemming om deze te plaatsen. Op basis van de pagina’s die jij hebt bezocht, kunnen wij advertenties laten zien waarvan we denken dat ze interessant voor jou zijn. Bofkontjes-Bergen zelf is helemaal advertentievrij, maar wist je dat adverteerders met deze toestemming ook cookies plaatsen om voor jou relevante advertenties te laten zien. Er zijn een aantal bedrijven die deze cookies kunnen plaatsen. Denk hierbij aan Google DFP, Google Adsense, Google Adx, Imrpove Digital en – natuurlijk – Facebook. Wij hebben hier geen invloed op, en op Bofkontjes-Bergen zul je geen Google Adsense tegenkomen. Toch moeten we je waarschuwen, want het kan zo zijn dat je hier een artikel over hangmatten leest, en vervolgens op Facebook advertenties tegenkomt over hangmatten. Vervelend, maar echt waar. Denk dus goed na voordat je toestemming geeft voor het plaatsen van cookies.

Gegevens en cookies verwijderen

Kan ik mijn gegevens bekijken en/of verwijderen?

Natuurlijk! Je kunt jouw persoonsgegevens inzien, corrigeren of verwijderen. Wij weten alleen niet wie je bent, dus we hebben wel enige informatie van jou nodig voor we dit kunnen realiseren. Stuur een mailtje naar info@bofkontjes-bergen en wij gaan het samen met jou regelen!

Kan ik cookies uitzetten of verwijderen?

Jep! Dat verschilt per webbrowser, maar onder de ”help” knop van jouw browser, staat vast een oplossing voor je cookieprobleem. Als je de cookies blokkeert, dan kan het zijn dat Bofkontjes-Bergen minder goed werkt. Dat is een nadeel, maar er is ook een beperkte oplossing:
De tracking cookies die door derden zijn geplaatst via Bofkontjes-Bergen kun je verwijderen via de website Your Online Choices.

Privacyverklaring

Bofkontjes-Bergen gevestigd aan Lijsterstraat 8, 5854GP in Bergen (L), is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

Bofkontjes-Bergen
Emmy Jansen
Lijsterstraat 8
5854GP Bergen (L)
+31649788012

Emmy Jansen is de Functionaris Gegevensbescherming van Bofkontjes-Bergen zij is te bereiken via jansenemmy@live.nl

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens die wij verwerken

Bofkontjes-Bergen verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Bofkontjes-Bergen verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou:

  • ras (bij het vertonen van profielfoto op de website)
  • gezondheid (door google search opdrachten waardoor je op Bofkontjes-Bergen terecht komt, of door reacties op berichten over gezondheid)
  • gegevens van personen jonger dan 16 jaar

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@bofkontjes-bergen.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

  • Genetische gegevens (door profielfoto, of door reactie op artikelen waarin je naam achterlaat en of vermeldt wat je genetische gegevens zijn)

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Bofkontjes- Bergen verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Je de mogelijkheid te bieden om contact op te nemen
  • Bofkontjes-Bergen analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

Bofkontjes-Bergen neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Bofkontjes-Bergen) tussen zit. Bofkontjes-Bergen gebruikt hiervoor geen computerprogramma’s of -systemen.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Bofkontjes-Bergen bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Persoonsgegevens door het contactformulier in te vullen op Bofkontjes-Bergen, tussen de 2 weken en 7 jaar.

Bofkontjes-Bergen bewaart deze gegevens om reacties terug te kunnen plaatsen.

Surfgedrag > tot twee jaar > Bofkontjes-Bergen kan zien welke pagina’s je bezoekt binnen de website en via welke website je op Bofkontjes-Bergen terecht bent gekomen. Maand en jaar analyses worden tot twee jaar opgeslagen voor eigen gebruik en om dode links op te sporen. Wij verkopen / delen deze gegevens over het specifieke gedrag op de website niet aan/met derden.

Delen van persoonsgegevens met derden

Bofkontjes-Bergen deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Bofkontjes-Bergen blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Bofkontjes-Bergen jouw persoonsgegevens aan andere derden. Dit doen wij alleen met jouw nadrukkelijke toestemming.

Het gaat hier om:

Strato – de hoster van Bofkontjes-Bergen kan gegevens bekijken van de mensen die de website bezoeken. Deze informatie wordt alleen gebruikt om de website beter te laten draaien.

Social media kanalen – door het delen van berichten, wordt een deel van jouw gegevens/interesses gedeeld met partijen als Facebook en Twitter.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Bofkontjes-Bergen gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Bofkontjes-Bergen gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Je kunt ook ons cookiebeleid nogmaals doorlezen voor meer info.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. In ons cookiebeleid vind je meer uitleg over de websites en welke andere bedrijven cookies plaatsen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Bofkontjes-Bergen en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@bofkontjes-bergen.nl

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Bofkontjes-Bergen wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Bofkontjes-Bergen neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@bofkontjes-bergen.nl

Voor vragen neem contact op.